Er det muligt at få lidt ro?

Man må næsten have superkræfter for at finde ro i sit eget hjem i disse dage. Bare rolig. Der findes håb, og det hedder Yoga Nidra.
SATS
Kategori
Mere om træning

Hvordan skal man finde ro, når huset pludselig rummer arbejde, skole og børnehave? Skellet mellem arbejde og fritid smelter sammen, når arbejdet pludselig er rykket hjem. Bare nogle minutter for sig selv virker pludselig som en fjern drøm. Sociale medier boomer med kreative løsninger på, hvordan man får tid for sig selv – nogle låser sig tilmed inde på badeværelset for at finde ro. Selv den yderste afkrog af haven bliver pludselig et tillokkende sted at søge denne magiske ro og stilhed.

Behovet for ro og stilhed

I 1600-tallet skrev filosoffen Blaise Pascal at «…hele menneskets ulykke har sin kilde i én eneste ting nemlig, at det ikke kan holde sig i ro i et rum». Det er et citat, der refererer meget til vores tid med smartphones og sociale medier, og det er nemt at glemme, at citatet blev skrevet helt tilbage i 1600-tallet. I en tid hvor digitale tjenester gør os mere tilgængelige, kan behovet for ro og stilhed faktisk være mere overdøvende end støjen rundt om os. Men vi må lytte til krop og sind, der skriger efter stilhed, og den luksus der er i ikke at lave noget.

Tør du at slappe af?

Du er ikke alene. Vi er logget på og tilgængelige hele tiden, fordi det kræves af os. Og når en (u)vane bliver så indarbejdet, glemmer man hurtigt, hvad man egentlig gjorde «back in the days», når man bare – ja, lavede ingenting. Når vi sætter os ned i dag med det udgangspunkt, at vi skal slappe af, så bliver mobilen omdrejningspunktet og tager pludselig alt opmærksomhed. Vidste du, at du tager mobilen op 150 gange i løbet af en dag? Og når du som gammel ser tilbage på dit liv, har du brugt over 11 år på din mobil?  

Nu får du tips af os til, hvordan du kan finde tilbage til den grundlæggende ro og stilhed, som du kun finder ét sted – inde i dig selv. Metoden hedder Yoga Nidra og er den mest enkle form for yoga, der findes.

Yoga Nidra – kunsten at lade krop og sind falde til ro

Yoga Nidra er kendt som yogisk søvn og er en meditationsteknik. Måske en af de mest enkle yoga og meditationsteknikker du kan lave. Mens du ligger ned og slapper af i en komfortabel stilling, vil denne guidende meditation tage dig til en meget afslappende og hvilende tilstand.

Alle kan lave Yoga Nidra, og der er ikke noget, du kan gøre forkert. Her er nogle af fordelene ved Yoga Nidra:

  • Det giver dig en dyb ro, som genopretter balancen i krop og sind

  • Reducerer stress

  • Forbedrer søvn

  • Frigør spændinger i kroppen

Klar til at prøve?

Vi har lavet tre Yoga Nidra lydspor til dig – læs forklaringen til hver af dem og tøv ikke med at prøve denne fantastiske, afslappende form for yoga!

  1. Release: Giv slip på spændinger i krop og sind med denne beroligende Yoga Nidra. Her bliver din opmærksomhed guidet gennem hele kroppen, så du kan komme i kontakt med dig selv. Tryk på «Play” og lyt.

  2. Relax: Denne Yoga Nidra er en modgift mod hverdagens stressede og bekymrede sind. Lad dig blive guidet hen mod en rolig og afslappet tilstand som efterlader dig mere åben og modtagelig.

  3. Restore: Hvordan vi behandler os selv, er sådan vi ofte behandler andre. Lad denne Yoga Nidra give dig fornyet energi og få frihed i hjerte og sind. Frihed er at tænke gode tanker og have omsorg for sig selv og andre.