Vær dig selv og træn det du vil!

På atletikbanen løb Eric fra Karsten Warholm. Men er der noget han ikke gør, så er det at løbe fra sig selv. Eric har nogle inspirerende tips til, hvordan du får det bedste ud af træningen, selvom du gør præcis det, du vil.
SATS
Kategori
Mere om træning

Eric lagde atletikkarrieren på hylden, da han var på sit højeste, grundet for lidt mulighed for udvikling i klubben, men også en skade. Det han tog med sig fra atletikken var, at det kræver meget at blive den bedste, men du vil ikke få succes, hvis du ikke elsker det, du laver.   

Eric var et år i livgarden, en af de mest prestigefyldte bataljoner i Hæren. Her fik han igen samme følelse som ved atletikken; hårdt arbejde giver resultater, men intet overgår det at elske noget så højt, at du glemmer at du træner!   

For Eric lå især løb hans hjerte nært, og han begyndte derfor at arbejde som instruktør på Indoor-Running i SATS. Efter hver træning begyndte der at komme flere medlemmer ind på hans timer, og hvis du ser hans hysteriske introduktion til løbetimerne, som afholdes i SATS Schous plass, så ved du hvorfor:  

Udover det fandt Eric en stor træningsglæde i dansetimerne hos SATS, og dem ville han aldrig have opdaget, hvis ikke han havde haft et åbent sind:  

- Jeg har heldigvis aldrig været bange for at prøve noget nyt, og deri ligger nøglen vel for de fleste: vær ikke bange for at prøve noget nyt og ikke tænk så meget over, hvad andre måtte mene! Prøv, og mærk efter: var det sjovt? Glemte du tiden? Er svaret ja, er det absolut rigtigt for dig! 

Medlemmerne er mine helte! 

Det er ingen tvivl om, at Eric sprudler af energi til træning, både som deltager og ikke mindst som instruktør. Og Eric bliver meget engageret, når han fortæller, hvor hans energi kommer fra: 

- Jeg bliver så ydmyg, når jeg ser medlemmerne komme på mine timer! De ønsker at bruge deres tid på at komme på mine hold, og så skylder jeg dem at give alt, hvad jeg har! Folk skal ikke komme til træning, de skal komme til en oplevelse. Jeg ønsker at skabe en fest på mine timer med masser af energi og god musik, og jeg håber jo hver gang, at min energi smitter medlemmerne. Jeg elsker at se medlemmerne slippe sig løs – de er mine helte!

Specielt på dansetimerne ser Eric, at dem der kommer for første gang, kan være lidt generte og stiller sig bagerst i salen. For Eric er det vigtigt at skabe tryghed fra starten: 

- I starten af hver dansetime siger jeg, at vi er her for at have det sjovt! Lad kroppen gøre det den vil, tænk ikke på, at noget er rigtig og forkert – i dans er alt tilladt! Og så er det så sjovt at se medlemmer slippe sig løs på timen, det er en større sejr for mig end guld på atletikbanen! 

Blæser på træningstendenser  

Der er hele tiden nogen, som har en holdning til, hvordan du skal se ud, hvad du skal have på, hvad du skal spise. Hvad er rigtigt, hvilken trend er rigtig at følge nu? Eric blæser på alle tendenser, som for øvrigt forandrer sig hele tiden og gør det umuligt at følge med uanset. For Eric er svaret enkelt, men han ved, det kan være svært i starten: 


Det der er rigtigt, er det, du har lyst til! Elsker du at danse, så dans! Ikke tænkt på hvad andre måtte mene om det, du gør, træn det som gør dig glad. Hvis du først har fundet træningsglæden, er det nemmere at skabe en rutine, som varer ved. Og ikke mindst får du det godt med dig selv! 


Eric ville også ønske at flere kunne se, alt det de kan, i stedet for at hænge sig for meget i det de ikke kan. Eric blev opdraget til at tro, at han kunne klare hvad som helst, og det er en lærdom, han har taget med sig videre i livet.  

- Jeg kan godt lide at tænke, at alle har de samme forudsætninger for at klare hvad som helst. At det er mindsettet, der er forskelligt. Er du god nok til at fortælle dig selv, at du kan klare det? Eller bruger du tankerne til at fortælle dig selv, at du ikke kan klare det? Hvis du har det rigtige mindset, kan hvem som helst klare en backflip, hvis de virkelig ønsker det! 

Det er grunden til, at Eric arbejder i SATS; der får han muligheden for at påvirke medlemmer til at se sit potentiale og ikke mindst finde ud af, hvad de kan lide og holde fast i det. Gør du dit bedste og vælger du en træningsform, som gør dig glad, vil du garanteret glæde dig til næste gang. Det er Eric selv et levende eksempel på! 

Erics fem tips til hvordan du med overbevisning fuldfører din træning: 

  1. Vær ærlig overfor dig selv – Kan du lide at gå på det hold, du plejer hver uge, eller er det bare blevet en vane? Måske er det et hold, som dig og din veninde har gået på hver uge i et år, og det er svært at bryde rutinen? Har du inderst inde et ønske om at prøve en dansetime? Mærk efter hos dig selv og find ud af, hvad du faktisk kan lide at lave. 

  2. Blæs alle andres forventninger – Som mand møder man måske mange fordomme i forhold til holdtræning, og i særdeleshed danse- og yogatimer. Hvem har bestemt, at mænd ikke kan lide at danse? Eller at kvinder ikke skal løfte tunge vægte? Nogen vil altid mene noget, men i dit liv og i din træningshverdag spiller du selv hovedrollen. 

  3. Prøv noget nyt – Her gemmer der sig så mange små mirakler og aha-oplevelser! Meld dig på den dansetime du har overvejet. Hvad er det værste, der kan ske? Kan du ikke lide holdet, kan du altid finde et andet, men så har du i hvert fald prøvet. Og pludselig finder du dit favorithold! 

  4. Giv dig selv en pep-talk! Når selvtilliden er på plads, er der ingen, der kan stoppe dig. Du kan måske give dig selv en pep-talk inden en tur på løbebåndet – lad dig gerne inspirere af min pep-talk! Der er faktisk mange elite-idrætsudøvere, som har en go-to sætning i hovedet inden konkurrencer, og jeg kan love dig for, at ingen af dem fortæller sig selv, at de ikke kan klare det! 

Træningscenteret venter på dig, superstar!