Derfor bør du træne sammen med andre

At træne sammen med en ven, kæreste, kollega eller andet gør det nemmere at komme ud ad døren og fastholde gode træningsvaner.
SATS
Kategori
Mere om træning

Ville du ønske, at du være mere motiveret for at træne, at du kunne fastholde en god træningsrutine, eller at der var nogen, som kunne få dig til at yde dit bedste til træningen – hver gang? Vi har løsningen; find én at træne sammen med.

Det viser sig, at dem som deltager på hold, er bedre til at opretholde stabile træningsvaner, og træner hyppigere end andre. Hvordan kan det være at holdtræning er så effektivt?

Vi har 5 gode grunde til, hvorfor du bør prøve holdtræning:

1.   Det er sjovt og motiverende at træne sammen med andre

Mange nævner ‘kedsomhed’ som en vigtig årsag til, hvorfor de stopper med at træne. Variationen mellem vores store udbud af forskellige hold gør, at du kan få ny inspiration til din træning hver uge. Vores instruktører bruger forskellige metoder, varierede øvelser og musik. Vidste du desuden, at det at træne med musik kan få dig til at øge din præstation i træningscenteret med op til 20 procent?

Det er også sværere at droppe træningen, når man har en aftale med en træningsmakker. Det sociale aspekt er især en vigtig faktor, da det kan hjælpe dig med at tage til træning, selvom du har en dårlig dag. Mange af vores medlemmer nævner det sociale aspekt som noget af det vigtigste, og mange får venner fra træningscenteret.  

Træningsglæde skabes i større grad ved at træne sammen med andre!

2.   Giver større fremgang

Det er videnskabeligt bevist, at holdtræning virker. Forskere fra amerikanske Penn State University, inviterede 25 «stillesiddende» personer til at deltage i forskellige former for holdtræning i en periode på 30 uger, og resultaterne var opsigtsvækkende.

Efter projektet havde samtlige deltagere fået en lavere fedtprocent og kolesterolniveau samt større selvtillid. Derudover var alle der deltog i projektet, blevet aktive motionister, som prioriterede deres træning hver dag.  

Fordelen ved holdtræning er også, at du fuldfører hele træningen, hvor det på mange måder at nemmere at afbryde eller forkorte træningen, når man træner på egen hånd. De fleste giver den også lidt ekstra, når man træner sammen med andre eller bliver set af instruktøren.

3.   Holdtræning giver variation

Det er nemt at falde ind i et træningsmønster, hvor man ikke varierer træningen. Dette gør det samtidig også nemmere at miste motivationen, fordi det bliver for ensformigt. Variation i træningen vil:

  • Give dig større motivation fordi du laver forskellige ting til hver træning

  • Øge din præstation: Er man «groet fast» i vante træningsrutiner er det nemt at køre samme vægt og intensitet. Varierer du træningen eksponerer du kroppen for andre øvelser og øger dermed fremgangen i sin træning.

  • Mindske faren for skader: Ensformig træning kan slide på kroppen og give skader.

Med vores brede udvalg af forskellige hold, har vi hold der passer til alle – uanset niveau og udgangspunkt; om du vil tabe dig, blive stærkere eller bare elsker at danse.

 

4.   Holdtræning er for alle

De fleste hold i SATS er lavet med udgangspunkt i, at mennesker med forskellige træningsbaggrunde har mulighed for at deltage sammen. Mange er bange for at deltage på hold, fordi de tror, at denne træningsform er forbeholdt erfarne – men det er en myte. Holdtræning er for alle, uanset niveau og udgangspunkt.

Holdinstruktørernes opgave er at udforme en time, som alle medlemmer kan deltage på. Hos SATS træner nybegyndere ved siden af medlemmer, som har deltager på samme hold i 10 år. Du behøver med andre ord ingen erfaring, og du bestemmer selv, hvor hårdt du presser dig selv.

5.   Godt for kroppen – undgå skader

Trænings- og overbelastningsskader forekommer hyppigere, når du træner på egen hånd end hvis du træner på et hold. Der er mange, der undlader at varme op og i stedet går direkte til hård konditionstræning eller styrketræning. Opvarmningen er en vigtig del af træningen, da man i højere grad undgår skader.

Holdtræning tager hensyn til de forskellige stadier man skal igennem, når man træner og vores professionelle instruktører har stort fokus på, at teknikken er korrekt. Dermed kan du gennem holdtræning få den rette redskaber til træningen og undgå skader.  

Kilder: